Brusselsesteenweg 145 F 3090 Overijse
BKO op Facebook
Gemeente Overijse
NIEUWTJESFOTO'SAANBODINSCHRIJVINGENJAARPLANNINGCONTACT
SCHOOLREGLEMENTANIMATIEFILMVZW. OOGLINKSINFORMATIEBOEKJE
Tekenkunst

ATELIER UREN

dinsdag

van 09.00 u tot 12.30 u
van 13.00 u tot 15.40 u

woensdag
van 09.00 u tot 11.40 u
van 18.00 u tot 21.30 u

donderdag
van 13.30 u tot 16.10 u
van 18.30 u tot 21.10 u

zaterdag
open atelier
van 09.00 u tot 12.30 u

Bekijk Foto's
Aanbod / Vierde graad / Fotokunst

Docent
Tina Van Eesbeek

Programma
10 u artistiek atelier zelf samen te stellen
+ 1u per week kunstgeschiedenis (vanaf het derde jaar)
40 schoolweken, 4 academiejaren

Uurrooster
Klik hier voor een gedetaïlleerd uurrooster van Fotokunst.
Klik hier voor een gedetaïlleerd uurrooster van Kunstgeschiedenis.

Het atelier Fotokunst laat de studenten kennismaken met verschillende aspecten binnen de fotografiewereld.

Aangezien we beginnen vanaf nul is er geen voorkennis vereist. Iedereen die in het bezit is van een kleinbeeldcamera, over heel veel enthousiasme beschikt en een groepsgeest heeft, is welkom.

Tijdens de opleiding Fotokunst worden zowel digitale, analoge als experimentele fototechnieken aangeleerd. Ook kan er met verschillende cameratypes en apparatuur gewerkt worden. Digitale beelden worden bewerkt in photoshop en geprint.

In de opleiding is de artistieke creatie van het grootste belang. Van een student wordt verwacht dat hij of zij visueel vorm kan geven aan een idee. De techniek dient als ondersteuning van die creatieve expressie. De aangeleerde technieken dienen als hulpmiddel voor het vormgeven van verhalen, sferen en gevoelens welke men nodig zal hebben voor de invulling van de opdrachten en het creëren van eigen werk.

De ontwikkeling van een individuele beeldtaal, hetzij in kleur, hetzij in zwart/wit, wordt aangeleerd aan de hand van toegepaste oefeningen, opdrachten en projecten. De student krijgt gerichte en zorgvuldig gekozen veld- en studio-opdrachten. Deze opdrachten worden voldoende ingeleid aan de hand van documentatie en werk van verschillende kunstenaars.

Daarnaast zijn er ook externe uitstappen; fototentoonstellingen, musea en samen fotograferen. Hierdoor wordt het interesseveld van de leerling opengetrokken.

Door individuele begeleiding en feedback streven we naar een persoonlijke invulling van de opdrachten. Op deze manier wordt een gevoel voor fotografische beeldtaal ontwikkeld en zal een eigen hedendaagse beeldtaal gevormd worden met een eigen visie op de wereld rondom ons.

De grenzen van fotografie worden in het atelier voortdurend afgetast maar ook de eigen grenzen aftasten behoort tot het artistieke proces. Het steeds op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en inzichten binnen het eigen werk zijn noodzakelijk.

Al deze voorgaande aspecten worden voldoende afgewisseld met momenten in het atelier waar de student kan werken aan de verwerking, bewerking en afwerking van zijn beelden.

Op die manier ontwikkelt elke student tijdens de opleiding een eigen visie die zal resulteren in een persoonlijke beeldvorming.

Terug naar Aanbod Terug naar Vierde graad volgende