Cross-over

Kan je moeilijk kiezen tussen de verschillende ateliers en heb je al een atelier met glans afgewerkt? In het cross-over atelier kan je twee ateliers met elkaar combineren en werk je domeinoverschrijdend. Je kiest naast het atelier dat je al helemaal doorlopen hebt een ander atelier in functie van je persoonlijke parcours.

Ideaal dus voor bijvoorbeeld een afgestudeerde schilder die graag wil experimenteren met fotografie of grafisch ontwerp. Je laat je begeleiden door de verschillende leerkrachten van de beide ateliers om zo je kunstenaarspraktijk te verdiepen en te verbreden.

Deze optie kan je in het standaard traject volgen 2x week waarbij je telkens 1x in het ene en 1x in het andere atelier de les volgt gedurende 5 jaar (standaard traject). Of  je kan ervoor kiezen om 2x in een atelier les te volgen samen met 1x in de week in een ander atelier gedurende vier jaar (snel traject).

 

Lotte Van Riel
Schilderkunst – specialisatie

Kunst en Cultuur

3de-4de jaar
Docent: Floris Dehantschutter

Tijdens de lessen kunst & cultuur verwerven studenten historisch inzicht in de belangrijkste kunststromingen. In de bibliotheek kunnen talloze kunstboeken en naslagwerken geraadpleegd worden. De lessen worden aangevuld door begeleide excursies naar musea of galeries in binnen- en buitenland.

De leerlingen die in het 3de en 4de jaar van hun opleiding zitten, volgen om de twee weken kunst en cultuur in een lesdeel naar keuze (dinsdag of woensdag). Deze lessen maken integraal deel uit van de opleiding.

Lessenrooster

(onder voorbehoud)

Snel traject

4 jaar
3x/week
lessenroosters op maat (zie ateliers)
in overleg met atelier leerkrachten

Standaard traject

5 jaar
2x/week
lessenroosters op maat (zie ateliers)
in overleg met atelier leerkrachten

weet je niet te kiezen tussen de ateliers?

Wij geven jullie graag advies.