Cross-over

Kan je moeilijk kiezen tussen de verschillende ateliers en heb je al een atelier met glans afgewerkt? In het cross-over atelier kan je twee ateliers met elkaar combineren en werk je domeinoverschrijdend. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een afgestudeerde schilder die graag wil experimenteren met fotografie of grafisch ontwerp. Je laat je begeleiden door de verschillende leerkrachten van de beide ateliers om zo je kunstenaarspraktijk te verdiepen en te verbreden.

Je kiest naast het atelier dat je al helemaal doorlopen hebt een ander atelier in functie van je persoonlijke parcours. Kies je voor een tweede atelier dat je al reeds doorlopen hebt, dan kan je 1x in de week in het ene atelier les volgen en 1x in de week in het tweede atelier. Is je tweede keuze een nieuw atelier dat je nog niet volgde, dan volg je van september tot december 2x week het nieuwe atelier. Zo krijg je de nodige basis mee en kan je nadien 1x week in het ene atelier les volgen en 1x in het andere atelier. Het traject crossover duurt 5 jaar.

 

 

Lotte Van Riel
Schilderkunst – specialisatie

Kunst en Cultuur

3de-4de jaar
Docent: Floris Dehantschutter

Tijdens de lessen kunst & cultuur verwerven studenten historisch inzicht in de belangrijkste kunststromingen. In de bibliotheek kunnen talloze kunstboeken en naslagwerken geraadpleegd worden. De lessen worden aangevuld door begeleide excursies naar musea of galeries in binnen- en buitenland.

De leerlingen die in het 3de en 4de jaar van hun opleiding zitten, volgen om de twee weken kunst en cultuur in een lesdeel naar keuze (dinsdag of woensdag). Deze lessen maken integraal deel uit van de opleiding.

Lessenrooster

(onder voorbehoud)

Snel traject

4 jaar
3x/week
lessenroosters op maat (zie ateliers)
in overleg met atelier leerkrachten

Standaard traject

5 jaar
2x/week
lessenroosters op maat (zie ateliers)
in overleg met atelier leerkrachten

weet je niet te kiezen tussen de ateliers?

Wij geven jullie graag advies.