29 augustus 2022 - 31 oktober 2022

werken Brusselsesteenweg

Start heraanleg fietspaden op Brusselsesteenweg vanaf 29 augustus 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start binnenkort met de heraanleg van de fietspaden op de Brusselsesteenweg in Overijse. De huidige verouderde fietspaden in klinkers worden in beide richtingen over een drietal kilometer omgevormd naar een fietspad in asfalt tussen het kruispunt met Schavei in Overijse en Graaf Joseph de Meeusstraat in Jezus-Eik. De breedte van de fietspaden verandert niet. Volgens de huidige planning starten de werken op 29 augustus en duren deze ongeveer acht weken tot eind oktober 2022. Na de werken is het voor actieve weggebruikers een stuk comfortabeler fietsen op deze werk- en schoolroute.

wanneer?

Werfzone tussen kruispunten met Schavei en Clement Vanophemstraat: 2 weken werken vanaf 29/8/2022:

Fase 1: tussen kruispunt met Sint-Annastraat en Schavei: kant ONEVEN huisnummers
Fase 2: tussen kruispunt met Kokstraat en Clement Vanophemstraat: kant EVEN huisnummers

Werfzone tussen kruispunten met Clement Vanophemstraat en Marnixlaan: 3 weken werken vanaf 14/9/2022:

Fase 3: tussen kruispunt Sint-Annastraat en Delhaize tegenover Marnixlaan: kant ONEVEN huisnummers
Fase 4: tussen kruispunt Clement Van Ophemstraat en Delhaize: kant EVEN huisnummers

Werfzone tussen kruispunten Marnixlaan en Graaf Joseph De Meeusstraat: 3 weken werken vanaf 10/10/2022 tot eind oktober:

Fase 5: tussen kruispunt Graaf Joseph De Meeusstraat en Delhaize: kant ONEVEN huisnummers Fase 6: tussen kruispunt Graaf Joseph De Meeusstraat en de Kasteelstraat: kant EVEN huisnummers

Welke hinder? 

  •  Voetgangers en fietsers kunnen bij elke fase aan de overkant van de straat hun weg verder zetten.

  • Richting Jezus-Eik kan bestemmingsverkeer steeds doorrijden tijdens de volledige duur van de werken. Bestemmingsverkeer richting Overijse centrum kan tot aan de werfzone rijden.

  • Doorgaand en zwaar verkeer dat richting Overijse centrum wil rijden, volgt tot eind oktober een omleiding via de snelweg E411 en de Terhulpensesteenweg (N253).

  • Openbaar vervoer: De buslijnen 341, 344, 348, 349, 543 en 547 die richting centrum Overijse rijden zullen hinder ondervinden. Klanten informeren zich daarom best via de routeplanner van De Lijn voor alle aanpassing op hun route: www.delijn.be/nl/routeplanner.